Cap. 6 - Orice femeie, dar absolut orice femeie din țară este o divă, care din păcate încă nu este cunoscută, deoarece are o funcțiune lucrativă

img. Diva. Wikipedia.

Ea este jumătatea lui, dar nici împreună nu pot face un întreg căci la lipsește coerența constitutivă a ființări cu vreun rost. E greu să îi vezi chipul după fardul de grosimea unui deget ce și l-a așternut pe obraz de cu dimineața, dar ea știe că sunt multe care trebuie ascunse și nu neapărat din cele care se referă la frumusețea ei necontestată. Ea face gimnastică de întreținere după un plan bine, chiar foarte bine elaborat de super-ultra-tehnicienii de peste hotare. A frunzărit planul de exerciții și imediat s-a pus pe treabă, că doar în condica de prezență de la ”Misterul” la care lucrează, o trece portarul prezentă. Și da, ea este o prezență continuă și absolută în mințile tuturor bărbaților pe care i-a cunoscut și va fi în mințile tuturor celor care o vor cunoaște.

Dar mai are o calitate remarcabilă, una care cu care nu poate da greș: inteligența peste măsură. Ea a luat prima bacalaureatul pe clasă și putea fi prima pe școală, cartier sau oraș, de nu chiar pe țară, dar un mic impediment a fost la exercițiul nr. 6 din test. Acolo trebuia să aproximeze numărul neuronilor pe care îi posedă. Inteligența înseamnă că poate orice in abstracto, nu că și poate ceva sau că știe ce vrea, pentru ea e suficientă abstracțiunea lui ”poate să …”.

Ele pot fi și sunt mai ales, cultivate. Discută în grup și indiferent ce spune una din ele celelalte râd, cât mai strident. Râsul lor nu este însă unul obișnuit e culturalizant e apropriat de cel al unei soprane, într-o stridentă cu nuanță nițel lugubră te invită să le urmărești minunatul gând ludic să urmărești traseul indicat, să dansezi pe vocile lor și să te bucuri tâmp, mergând spre cutia unde se strâng bani pentru defavorizați. Ele vor gestiona acești bani și de va trebui se vor deplasa la business cu avionul până și la Paris pentru a participa la o conferință mondială unde se discută problemele tinerilor cimpanzei orfani. 

Un idiot care le ia interviul zâmbește, dar ele se uită în altă parte decât la spusele lor. Colțul buzelor le ating lobii urechilor. După interviu se va retrage cu una din dive, pentru a o pregăti pentru marea așcensiune. 

Diva, este o cântăreață sau artistă celebră de teatru ori de cinema și în Țara lu’ pește, cum totul este teatru sau cinema și toate sunt celebre, toate sunt dive, dacă nu am pe moment o umilă ocupație lucrativă. Termenul ”divă”, provine din italianul diva, femininul lui divo, adică "divin", provenit şi el din latinul divus. Termenul s-a folosit, pentru prima oară pentru a desemna o cântăreață deosebită, iar apoi a fost utilizat pentru descrie și alte femei care merită pe deplin admirația.

Divele ocupă funcțiuni și ajung chiar ”prim”. Ele acordă sfaturi nevinovate și la urma spectacolului comandă masa la restaurant, în funcție de specificul întâlnirii. Ea este jumătatea lui, dar nici împreună nu pot face un întreg căci la lipsește coerența constitutivă a ființări cu vreun rost.

Ele pot fi și mai ales sunt în esență culturale. Ele inspiră cultură și expiră mai rar, căci aia ar însemna să dea și la alții câte ceva, de ar avea ce da. Discută în grup și indiferent ce spune una din ele celelalte râd, cât mai strident. Râsul lor, nu este însă unul obișnuit e culturalizare, e apropriat de cel al unei soprane. Într-o stridență cu nuanță nițel lugubră te invită să le urmărești minunatul program ludic, să urmărești traseul indicat de ele să dansezi pe vocile lor și să te bucuri tâmp, mergând spre cutia unde se strâng bani pentru defavorizații identificați de le și pentru care soții lor nu găsesc o soluție de bun-simț. Ele vor gestiona acești bani și de va trebui se vor deplasa la clasa business cu avionul până la Paris pentru a participa la o conferință mondială unde se discută problemele cele mai stringente. 

Divele se îmbracă numai la modă și moda este ceea care este scumpă, căci noutățile de sezon nu stau mul pe rafturi, iar după ce trece sezonul intră la reduceri unde ele nu au ce căuta. De ce nu merg la reduceri, na de aia pentru că își permit mai scump. Fermoarul oblic

De le privești peste 5 min. în acțiune îți vine să spargi radioul de televizor și apoi demolezi clădirea peste ele. Ele cochetează cu misteriosul, de parcă gaura iadului le stă sub fustă. Fac întruniri discrete, cu toate că cele mai multe nu sunt în servicii și e normal să fie așa căci pe undeva știu că nu se pot lăsa pradă criticilor.

Soții divelor au funcții alese, mai ales în servicii și e normal să fie așa, căci ele trebuie să cunoască toate detaliile, căci numai așa pot controla și ele, numai așa pot dispune și ele, numai așa pot să îți spună ce și cum să faci. 
Diva este atât de iubită deoarece are o existență efemeră în care se sacrifică pentru plăcerea nevinovată a tuturor, plăcerea celor mulți, dar care nu sunt și proști. Ea există mai ales prin puterea oferită de mass-media. Prin ziare, spre exemplu, toată lumea se întreabă când naște marea divă blondă mică de statură, căci este însărcinată în cinci luni cu gemeni sau unele surse au precizat chiar, cu tripleți. Ea a avut o carieră fulminantă, care a culminat cu postul de președintă al unei importante partide politice. De fapt, după ascensiunea sa chiar postul pe care l-a ocupat a primit de îndată numele său și așa va rămâne de aici încolo. Și-a început cariera de sub biroul unui mic șef local al partidei și s-a impus treptat, datorită prezenței sale provocatoare, ajungând sub biroul președintelui, de unde s-a ridicat de îndată și fără să clipească a ajuns prima în partidă, a ajuns președinta. A avut apoi sub tocurile ascuțite, zeci de bărbați și a fost o altă voce la expunerea programei de guvernare a partidei, una mai ascuțită, dar la fel de hotărâtă ca a predecesorului său, care este acum urmărit penal de adversari și încarcerat pe nedrept. Acum în perioada gravidității, s-a retras într-un loc exotic alături de iubitul ei și câțiva apropiați, departe de desfășurarea cotidiană, care continuă așa cum a stabilit ea, sau încearcă să iasă din găurile care au rămas în urma ei. Ce a fost în găuri a luat cu ea în noua țară unde a fost nevoită să plece pentru moment, dar se va întoarce ia cât de repede și fa fi din nou cea care va expune programa, pentru a ști toți ce trebui să facă.

Ea a făcut eforturi deosebite pentru a rămâne însărcinată, acum la o vârstă mai înaintată, căci anterior fusese extrem de ocupată cu sarcinile celor din partidă. Ea a urmat o serie de tratamente, a mers la medici de renume și a ajuns la clinici din străinătate pentru a-și vedea visul cu ochii, o sarcină extra-partidă. Da, așa este greu și ai nevoie de o putere deosebită, să împaci atât partida, cât și familia.

Deși multe dive, nu au avut parte de noroc, ele speră. Orice femeie, dar absolut orice femeie din Țara lu’ pește este o divă, care din păcate poate să nu fie cunoscută pe moment, dar negreșit va fi cât de curând.

Comentarii