Cap. 14 - Înalta Poartă de Intrare spre minunății. Înalții funcționari de după Înalta Poartă și umilii lor asistenți. Doctrina Înalților funcționari.





Ceremonial Barbering Cape, early 18th century, Turkey (detail)



Da, la fel ca în orice societate dezvoltată, sunt câțiva care sunt cei mai buni, sau mă rog au avut oportunitatea de a fi mai buni, căci au călcat în rahatul rămas de pe urma unui șef, chestiune despre care se spune că e cu noroc. După ce au făcut-o, nu au schițat nici cel mai mic gest de repulsiune, ci dimpotrivă au afișat un zâmbet complice. Complice în sensul că amândoi acum, ucenicul și maestrul său, sunt părtași la mizeria lăsată de simpla lor deplasare peste lucrurile din țară. Acești ”cei mai buni” au încetat să mai lucreze numai pentru ei înșiși și au început să-i lucreze pe alții, ceea ce evident denotă o profundă capacitatea de percepere a scopului organizării sociale. Apoi, dacă nu iese schimbă ei scopul ăsta, pe principiul educativ primar: ”Eu te-am făcut eu te omor!”. 

Ei conduc totul și nu există un șef între ei, ci numai unul numit din când în când, să spună povestea, povestea aleasă dintre consumatori ca fiind cea mai minunată. Astea sunt adevăratele minunății de după Înalta Poartă, poveștile votate cât se poate de corect ca fiind cele mai bune de consum. 

Dacă cei din servicii sunt simțurile, care cunosc și împart aproape totul, sistemul nervos este reprezentat de înalții funcționari de după Înalta Poartă. Ei sunt cei care concep poveștile de fermecat consumatorii, ei le acordă prin acestea cele mai dulci fructe, egalitatea în drepturi și egalitatea de șansă. Și acesta este în cele din urmă adevărul nimic iluzoriu, căci dacă ai o motivație bună poți face orice, poți chiar împământeni vechea poveste. Chiar și Înalta Poartă e o poveste, dar nimeni absolut nimeni nu are puterea de a afirma aceasta sau chiar a contrazice puterea acesteia, forța de a mișca societatea, forța de a impune înalții funcționari.

Ei sunt creierul corpului social, ei sunt cei de sus, ei sunt înalții funcționari de după Înalta Poartă. Ei generează toate mișcările corpului social, absolut toate, dar nu fac nimic fără cei cu simțuri. Ei au educată nevoi de cunoaște și după ce află ceva trebuie să împartă, dar pentru siguranța lor își rețin și ei câte ceva. Ei fac să intre aerul în pieptul țării ăleia, împing hrana pe tractul digestiv și tot ei se ocupă apoi de evacuarea ei prin sistemul excretor, după numai ce au avut grijă să rețină tot ceea ce a fost mai bun și mai valoros din bunurile intrate. Și da, ei ridică mâna societății, ei pot să lovească cu aceasta, sau pot să arate amenințător spre cineva. Pot face să și clipească galeș ochii oricui, chiar și al băieților, la văzul minunatului și atotputernicului corp al soldatului american, sau al delicatei și ultra inteligentei gospodine franceze, care elimină croquembouche printre picioarele-i sculpturale.

Republica, forma de organizare socială bazată pe existența unor bunuri publice, bunurile publice așa sunt așa numite, numai că sunt ale lor, ale înalților funcționari

Ei sunt înalți funcționari nu politicienii, politicienii sunt anticamera înaltei porț

Priviți în ochi un înalt funcționar și vă veți cutremura de hăul imens din spatele vorbelor lui. Îți poruncește să îl respecți, de nu multele lui mânuțe care fac servicii sau mânuiesc tuburi de spay iritant sau chiar bastoane de cauciuc de vor aresta și pune la punct, în funcție de cât poate fiecare mânuță. 

Nu ajungi la cei de sus direct ci te fac cei mai jos lor pe treapta ierarhică.

Politicienii îi ascultă căci așa vor ajunge și ei cei mai bni dintre ei, în grădina cu povești. Povești pentru consumatori și minuni financiare pentru ei, locuri exotice mâncăruri extravagante

Ei corectează pe cei care îi întâlnesc în cale, iar această corectare o fac în sensul unui bine, declarat ca fiind comun tuturor, dar perceput ca bine mai ales de ei. Au o profundă dreptate, deoarece ceilalți nu vor avea niciodată, da niciodată, nimic de obiectat la ceea ce spun ei, căci asta le-ar trebui. Doar ei sunt cei mai buni ! Dacă ceva e alb sau alb cu dungi pentru ei, atunci așa trebuie să fie pentru toată lumea, în alt fel albul cu dungi va fi viitoarea uniformă de penitenciar, pentru cel care greșește și se opune afirmației sale. Și la urma urmei ce ar fi așa de mult de obiectat ?

Apoi odată ce ești numit înalt funcționar, ești de îndată înscris în drumul ce conduce spre o funcție precedată de prefixul ”prim”, prim-direktor, prim-mister ș.a.m.d. Aceste ”prim” nu îl primesc pentru că ei ar prima în ce fac, ci pentru a prima față de alții care au acest pre-apelativ, altfel cum naiba să fie mai deosebiți ? Nu e normal să fie așa, unde vezicel mai bine ce se întâmplă dacă nu din locul cel ma de sus, din care nimeni nu poate scăpa privirii tale agere

Ei sunt capul și sunt foarte atenți la aparența a ceea e fac, căci este bine cunoscut că de la cap se împute peștele. Ei cunosc faptul că, un pește pute ca atare, dar au grijă ca mirosul să nu devină prea pregnant în anumite locuri, să nu bată la ochi ceva și totul să prezinte o oarecare egalitate aparentă a mizeriei nemișcătoare a peștelui pe uscat. 

Fiecare înalt funcționar are nenumărate, sute de asistenți umili, care stau cu ochi spre el gata, gata să-i satisfacă orice dorință, trasând sarcini consumatorilor muncitori cu mânuțele lor tremurânde. Au buze înguste și vineții, care încă nu au cunoscut sărutul sceptrului unei mai mari puteri a Înaltei Porți. În cele din urmă, după ce înaltul funcționar se retrage din viața publică, ei îi vor lua locul și de aceea sunt veșnic într-o acerbă competiție. 

La Înalta Poarte nu are importanță ceea ce contrează în mod normal între consumatori, cum ar fi educația sau șcala care o ai spre exemplu. E normal să fie așa doarece ei sunt cel care stabiesc regulile și atunci ar fi de-a dreptul absurd ca ei să le respecte, doar dotul e un experiment și dacă nu reușește vor face altfel. Dacă vrei școală îți dăm câte diplome vrei numai să ceri, să spui că aceste ți vor fi utile. Și care e problema doar toate sunt cunoscute de prin cărți, iar cărțile sunt în biblioteci, deci toate sunt publice, ce ar fi așa de greu de aflat ceva.

Cei mai de sus funcționari, probabil vor trăi cea mai mare tragedie ce poate fi dată unui om, aceea de a nu putea în viața lor să numere toți banii care îi au. Și banii încăpățânați cum sunt, nu se opresc să vină mereu și mereu după ei, chiar și după ce au săvârșit actul generos de retragere din viața publică. Înalții funcționari sunt predestinați după retragere să încaseze pensii uriașe, pensii după care ar putea trăi un mic oraș de provincie. Înalții funcționari pot beneficia însă de aceste pensii chiar înainte de retragere fiind de ajuns numai să afirme public că se retrag din cutare sau cutare funcție ș odatu cu acea declarație vor fi atinși negreșit de pensia generoasă specifică funcției la care au renunțat. va trăi poate atât de mult încât să poată număra cheltuiel toți baniigata să numere banii i sunt cei care iau locul măreț al înalților funcționari de sus. Atât de sus încât aerul este rarefiat, nu pot respira corect iar creierul le intră în stază. Odată cu ei întregul corp social se va află într-o adormire patologică. Noapte bună tuturor !

Deoarece au o cu totul altă specializare decât aceea de a face servicii pentru alții, ei fac deservicii, ca și combinare între de + servicii, Ei fac deci aceste deservicii pentru toată lumea. Ei conduc instituțiile și ei sunt cei responsabili de corectitudinea prestațiilor. Desigur ei trasează ordine corect și directive că doar ei au făcut cărțile, de vină pot fi eventual asistenții lor.

Orice bănuț care îl dai pentru ei va fi bine contabilizat, atât de bine încât tu nu vei știi niciodată pe unde a ajuns și cum a ajuns.

După Înalta poartă sunt toate minunățiile și toți Înalții Funcționari care se bucură de ele, cu un surâs fermecător și permanent, standard diplomat, cu colțurile gurii atingând ușor urechile. Minunățiile astea de după Înalta Poartă, nu fac obiectul acestei disertații și tot ceea ce trebuie să cunoașteți despre ele este că nu vă sunt accesibile, niciodată dar niciodată nu veți avea așa ceva, nu vă veți bucura de așa ceva până nu aveți șansa de a intra în sincron cu unduirile corpurilor Înalților Funcționari de după Înalta Poartă. 

Înalta Poartă are o existență subtilă și stă ca un scut impenetrabil în fața Înalților Funcționari. Înalta poartă este doctrina Înalților funcționari. Da ați citit sau auzit bine, doctrina aceasta este chiar Înalta Poartă și nu o poți cuceri niciodată, pentru simplul motiv că nu tu consumatorule ești cel care o faci. Dacă ajungi vreodată prin absurd și din pură întâmplare să înțelegi adevăratul rost al doctrinei, Înalții Funcționari nu vor recunoaște niciodată meritele acestea ale dumneavoastră consumatorule, în a descoperi și pricepe adevăratul sens al doctrinei. Deci oficial nu poți descoperi ce este cu adevărat Înalta Poartă. 

Apoi dacă faceți publică descoperirea doctrinei acesteia în rândul celorlalți ca dumneavoastră, în rândul consumatori, Înalții Funcționari vor schimba de îndată doctrina aceasta. Și atunci unde ați ajuns, nicăieri, sunteți depășit ! 

Doctrina aceasta este și ea o minunăție, nu una fizică cum ar fi un automobil scump sau o casă de vacanță cu piscină, ci una intelectuală, una cu adevărat puternică și inexpugnabilă. Minunăția asta a doctrinei mai are însă și o altă importantă calitate, pe lână aceea că apără Înalții Funcționari și anume este singura minunăție care este vizibilă consumatorilor. Singura minunăție pe care consumatorii au voie să o atingă și să se bucure de ea, să discute despre ea și chiar să provoace dezbateri asupra ei, doar ea este chiar totalitatea principiilor sistemului.

Iată cum ar expune un Înalt Funcționar doctrina în fața unei adunări de consumatori: 

” De-a lungul timpului, am realizat proiecte, care ne-au dezvoltat și au contribuit la integrarea noastră cu alte țări cu diverse forme, chiar cu forme ce acoperă întregul atlas zoologic. Noi am putea fi numiți „cei care aduc bunăstare” sau al „cei care aduc creștere economică” și asta pentru că, în perioada anilor trecuți, am adus creșterea economică în Țara lu' pește. De fiecare dată când am guvernat Țara lu' pește, am făcut-o bine, iar astăzi se văd rezultatele. Nu pe hârtie, ci în buzunarele fiecărui consumator. După o perioadă de criză prelungită, am creat din nou cadrul în care Țara lu' pește să se dezvolte. Ne mândrim cu asta și voi ar trebui să fiți la fel de mândrii.”

Înalta Poartă (Doctrina) după care stau Înalții Funcționari reprezinta, conform Manualului de perplexologie, doctrina politica privind organizarea și conducerea democratica a societății, având la baza principiile egalității și dreptății sociale, ale promovării intereselor producătorilor de valori materiale și spirituale, ale protecției sociale a categoriilor de consumatori defavorizați, prin limitarea puterii claselor sociale avute cum ar fi spre exemplu chiar, deși nu vă vine să credeți ce scriu acum, a Înalților Funcționari, îndeosebi a monopolurilor create de aceștia.

Geneza doctrinei politice a Înalților Funcționari are la baza, pe de o parte, ideile socialiștilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste din a doua jumătate a secolului trecut. Ideile au apărut odată cu manifestarea relațiilor de producție capitaliste care, deși marcau un element de progres pe calea dezvoltării societății, generau totuși, în mod inevitabil și inegalități sociale între consumatori și Înalții Funcționari.

Ca o reacție la aceasta realitate, apar în domeniul gândirii social-politice idei egalitariste cunoscute sub numele de socialism utopic de neatins. Termenul de ‘utopic’ s-a impus mai ales de la titlul lucrării lui Thomas Morus ‘Utopia’, cuvânt provenind din limba greaca, însemnând ‘ceva fara loc’, ‘nicăieri’, adică ceva ce nu exista în realitate. De aceea, în limbajul obișnuit ‘utopic’ înseamnă irealizabil, iar în legătura cu ideile social-politice promovate de socialismul utopic se refera la o construcție imaginara, himerica, a unei societăți viitoare. Anumite idei ale socialismului utopic persista și astăzi în diferite tari, mai ales în cele subdezvoltate, care încă nu au primit conturul vreunui animal.

Doctrina Înalților Funcționari s-a inspirat nu numai de la socialismul utopic, ci și de la ideile socialiste ale lui Marx și Engels, idei considerate ca aparținând socialismului. Marx și Engels considerau ca inevitabila dispariția capitalismului și înlocuirea acestuia cu o noua societate, cea socialista, reclamata de legile obiective ale dezvoltării sociale, bazata pe proprietatea comuna supra mijloacelor de producție și lipsită de exploatare, în care consumatorii pot sta liniștiți în mall să savureze prăjiturele cu răvașe de la Înalții Funcționari.

Datorita problemelor istorice ivite și toate strâns legate de consumatorii inculți care ridicau pretenții tot mai mari, noi situații s-au creat și doctrina politică a intrat într-o noua fază de dezvoltare, care a durat pana în zilele noastre. Menținându-și concepția inițială cu privire la transferarea capitalismului în socialism și apoi imediat a socialismului în capitalism pe calea reformelor, se susține cu fermitate principiile pluralismului politic, ale respectării opțiunilor libere a alegătorilor consumatori în legătură cu exercitarea puterii politice în țară de către Înalții Funcționari, dar fiind împotriva unui regim totalitar condus de un singur Înalt Funcționar.

Partidele Înalților Funcționari au continuat sa se dezvolte în multe tari ale lumii și să participe activ, de pe principii democratice, la viata politica din tarile respective. Trebuie menționat ca în multe țări, după marile războaie mondiale, partidele a Înalților Funcționari au reușit, punând consumatorii să aleagă liber, sa guverneze perioade îndelungate de timp.

În prezent, după prăbușirea sistemului totalitar din multe tarile, sistem care nu întotdeauna a fost evaluat suficient de critic de către Înalții Funcționari, doctrina acestora a intrat într-o noua faza, în care s-a renunțat la ideea unei pre-orânduiri și fiecare consumator a fost îndemnat să se exprime liber, doar nu în poate auzi decât un altul de teapa lui. În prezent doctrina pune accent pe principiile statului de drept, pe cele de protecție socială etc. 

Astăzi, în alte tari ale lumii, doctrina specifică Înalților Funcționari reprezintă una din principalele doctrine politice, ca alternativa viabila de organizare și conducere democratica a societății consumatorilor. În diverse țări, după prăbușirea regimului unicului Înalt Funcționar, are loc un proces de închegare a unei doctrine politice a Înalților Funcționari care valorifică o parte din ideile regimului unicului Înalt Funcționar dar afirma și altele noi, rezultate din situația actuală a realităților social-economice.

Considerând doctrina specifică Înalților Funcționari o forță sociala activa, ea s-a delimitat de concepția liberala clasica, potrivit căreia puterea țării nu trebuie sa intervină în economia de piață spre a asigura munca și securitatea consumatorilor sai. 

Datorita faptului ca izvorul doctrinei a fost glasul suav al consumatorului, ea a urmărit integrarea maselor în societate. Înalții Funcționari au înțeles necesitatea de a prezenta și acționa în cadrul unor ‘mari partide populare reformate’, partide cuprinzând noi categorii de consumatori salariați generați de dezvoltarea economica, în legătură directă și neântreruptă îndeosebi cu cei din servicii. 

Din punct de vedere organizatoric, raportul Înalților Funcționari cu consumatorii se sprijină pe cei din servicii. Serviciile se integrează în societatea civilă a consumatorilor, ceea ce permite contactul cu opinia lor timidă. Un loc deosebit în relațiile dintre servicii și Înalții Funcționari revine unor structuri și instituții specifice de educație, de formare cultural-profesională pe toate nivelurile, mai cu seamă prin vizionarea de filme care fac propagandă minunățiilor. În același timp, se afla sub incidenta Înalților Funcționari mai ales organizațiile care cuprinde milioane de consumatori, numeroase organizații are se ocupă de odihna consumatorilor, pentru ca aceștia să fie apți de un consum permanent. Astfel, s-au creat structuri organizatorice cu numeroase ramificații.

Conform concepției Înalților Funcționari, partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie să susțină că urmăresc numai problema puterii, căci aceasta o au oricum, ci mai ales rolul de a asigura o legătura între Înalților Funcționari și consumatori.

Înalții Funcționari au elaborat și a perfecționat doctrina lor, concepând-o ca o doctrina a zilelor noastre cu deschidere largă spre viitor. Ideile, teoriile și tezele elaborate inițial au fost puse la baza strategiei și programului de bună orânduire a consumatorilor, iar rectificarea lor în practica bunei așezări au adus corectivele de rigoare.

Nu reforma este respinsa de Înalții Funcționari – cum s-au făcut numeroase speculații de rea credință – ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de efecte contraproductive în ultimă instanta, pentru reforma însăși, datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de suportat mai ales de zonele consumatorilor mai defavorizați. Reforma, în concepția Înalților Funcționari, trebuie orientata concomitent atât pe principiile eficientei economice, cat și pe cele ale protecției consumatorilor, refuzând soluțiile radicaliste și aventuriste.

Acum, după ce ați luat de sus ce vi s-a servit, a-ți servit și nu v-ați înecat, ba mai și repetați și credeți cele auzite e timpul să ne vedem fiecare de treburile noastre.

Comentarii